Октай Енимехмедов: Защо не ударих плесница на Доган!? Всеки трябва да уважава противника си!

“Бях в шок, когато разбрах, че мъжът, който нападна Ахмед Доган беше брат ми. Аз бях на участие в Стара Загора. Притесних се майка ми да не разбере. Вуйчо ми е звъннал на нея и й казал”, разказа в “Шоуто на Слави” Метин Енимехмедов, брат на Октай, който нападна лидера на ДПС.
“Той е много начетен, изразява се отлично, идеалът за един мъж аз го виждам в неговия образ”, каза братът на атентатора. Октай се интересувал повече от световни известни личности, отколкото от родните политици. Общувал с всякакви хора, като съвсем млад е бил шеф на охрана.
“Имаше отрицателни виждания и за политиката, и за ДПС. Успях да го видя 20 дена след случилото се, усмихнат е, каза ми да не се притесняваме за него. Определено не е луд, аз като малък имах проблеми, че съм турчин, но той не е имал подобни моменти”, каза Метин Енимехмедов.
“Питах го дали някой го е накарал да направи това, а той ми отвърна, че сам си е сложил торбата на главата. Каза, че хората са недоволни и е бил готов да понесе всичко”, каза Метин.
В писмо до Слави Трифонов Октай пише, че е изгубил интерес към предаването. Много глупости били написани, но той знаел, че медиите защитават определени интереси. Той бил един от многото, гласували за този човек, но останал разочарован. Много кражби се направили, но никой не взел мерки. Вместо това Бойко Борисов го нарекъл “добър политик”. Октай определя тези, които го ритаха за “шепа страхливци”. Много хора искат да кажат не на политиката на Доган, пише арестантът.
“Щом аз се качих на сцената и опрях пистолет в главата на Доган, аз студентът, всеки въоръжен би могъл да го направи. Аз обичам България, тя е обща за всички, без значение дали си циганин, турчин или българин. Историята обърна гръб на Ахмед Доган, той трябва да е тук в ареста, на моето място. Ако ме питате защо не съм ударил плесница на Доган, когато пистолета засече, ще отговоря, че всеки трябва да уважава противника си. Аз симпатизирам на Левски и други големи българи, с които се гордея”, пише Октай.
“Искал е да се изплашат и да си кажат, че сега е газов, но другият път ще е боен. Ако е искал да извърши престъпление, щял е да вземе истински пистолет или да посегне към ножа. Мислил е, че може да бъде убит, поел е риска”, каза в студиото братът на Октай.  Метин признава, че се гордее много с Октай, защото си задал въпроса дали той сам би направил нещо подобно, отговорил си, че няма такава смелост.
В писмо до водещия Слави Трифонов Октай Енимехмедов, казва, че лидерът на ДПС е насаждал омраза и паника между българи и турци.
„Аз съм един от многото, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика. В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение”, пише още в писмото.
hard admin

*

Top