Октай не действал сам, допуска главният прокурор

Обвинението работи по тезата, че Октай Енимехмедов не е работил сам, заяви по Бтв главният прокурор Сотир Цацаров. Той даде информация за разследването на нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган на 19 януари.
Ще припомним, че на 30 януари всекидневникът „24х7 Родопи“ писа за версията „Октай не е сам, възможно ли е да го „самоубият“?
Главният прокурор съобщи още, че предстоящите резултати по две експертизи ще определят насоката на обвинението срещу похитителя, както и характерът на причинените му наранявания от делегатите на ДПС, които се втурнаха да го обезвреждат с шутове и юмруци.
“След експертизите ще знаем не какво може газовото оръжие по принцип, а какво би станало, чрез експеримент в близки до реалните условия. Ще разберем конкретното оръжие, в ръцете на конкретния извършител от конкретното разстояние какъв тип увреждане може да причини в тази област на главата”, Цацаров. Той добави, че първите експертизи от 19 и 20 януари са по-скоро принципни.
По повод над нанесения побой над Октай Енимехмедов, стана ясно, че чрез запазените документи от прегледа му във ВМА се назначава още една експертиза, която ще се произнесе по отношение на травмите му.

hard admin

*

Top