Омбудсманът Хакиф Емин все още не е решил дали да отстъпи мястото си на Расим Муса

Обществени посредници от Югоизточна България посетиха EVN България 
Омбудсманът на Кърджали Хакиф Емин все още не е решил дали да се кандидатира за още един мандат, но със сигурност ще остане на поста си до провеждането на изборите за Европейски парламент на 25 май.
Хакиф Емин е от обществените посредници в страната с най-висок рейтинг, а в ДПС се радва на голяма подкрепа. В момента комисия, определена от Общинския съвет в Кърджали, подготвя процедурата за избор на нов омбудсман. Сред фаворитите за поста е бившият кмет на Кърджали Расим Муса, но всичко зависи от решението на Емин дали ще подаде документи. Другите спрягани имена за поста са на дългогодишния шеф на Общинския съвет в Кърджали Сейфи Неджиб, на Мюмюн Рамадан от Съюза на репресираните, на бившия зам.-областен управител Начо Ковачев, на общественика Пейчо Пашов.
За да стане омбудсман, кандидатът трябва да получи подкрепата на 28 общински съветници, т. е. трябва да получи подкрепата на цялата група на ДПС в ОбС и на още 5-ма други съветници.
Междувременно от „EVN България” съобщиха, че по повод 15 март – Световния ден на потребителите, в дружеството на посещение са били обществени посредници (омбудсмани) от общини в Югоизточна България – Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Казанлък и Стара Загора.
По време на посещението в централата в Пловдив, омбудсманите се срещнали с представители на ръководството на дружеството и се запознали с дейностите по управление на електроразпределителната мрежа и обслужване на клиенти. Дискутирани били и възможности за продължаване на съвместните дейности между EVN България и обществените посредници по повод клиентско обслужване.
Програмата включвала посещение на диспечерския център на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, където гостите се запознаха с процесите на работа при отстраняване на аварии, въведените нови технологии за дистанционно управление на съоръжения и др. Омбудсманите посетили и денонощния телефонен център на дружеството за контакти с клиенти както и най-новия EVN Офис – в Мол Пловдив, първият в страната.
На гостите била предоставена информация за качеството на обслужване на клиентите, процеси за управление на клиентски жалби, бързината на приемане на обажданията по телефон, имейл и др. Данните показват, че за 2013 г. над 518 000 клиенти са потърсили консултация или съвет по телефона с „ЕVN България”.
На снимката: Хакиф Емин (първият от дясно наляво) и колегите му в централата на EVN
hard admin

*

Top