Опасен за националната сигурност вдига скандал на ГПП „Маказа“

ДАНС му забрани да влиза 10 години в България
Опасен за националната сигурност гражданин на Турция се опитал да влезе у нас през ГКПП „Маказа”. Преди това той се опитал да мине през  „Капитан Андреево”. Посъветвали го, че може да успее през новия граничен пункт „Маказа”в Кърджалийско.
Ф. Г. не бил допуснат да премине, защото фигурирал в списък с лица, на които им е наложена забрана за влизане в България. Той направил скандал, като твърдял, че освен гражданин на Турция, е и временен гражданин на страна от Европейския съюз и има право да стигне до Виена през Кирково, Кърджали и София.
Граничната проверка е установила нередности и контролиращият полицай съставил “Единен стандартен формуляр за отказ за влизане в страната”, съобщиха за 24rodopi.com запознати със случая служители.
„Като причини за постановяването на отказа са вписани забрана за влизане заради отбелязването на лицето в национален списък, според който той представлява заплаха за обществения ред, вътрешната сигурност, общественото здраве и международните отношения на една или повече страни членки на Европейския съюз”, поясниха запознати със случая.
От справка на ДАНС се установява, че на Ф. Г. е наложена мярка„Забрана за влизане в Р България” за срок от 10 години.

Турчинът се опитал да мине през „Маказа”, като твърдял, че ще отиде в Австрия, в която страна имал статут на временно пребиваващ.

hard admin

*

Top