Определиха съставите на избирателните комисии в Ардино: 143 представители на ГЕРБ, 74 за БСП, ДПС с 55

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино Ресми Мурад проведе консултации с политическите партии за определяне на състава на секционните избирателни комисии (СИК) в община Ардино за предстоящите избори. На поканата се отзоваха Изет Шабан, представител на ДПС, Съби Узунов – ГЕРБ, Димитрина Александрова – Коалиция за България, д-р Ахмет Молла и Лютви Мехмедали – „Синята коалиция”, Ганчо Костадинов – „Атака”, Бонка Пенева – Национално движение за стабилност и възход.
На 12-ти май в Ардино ще отворят 41 секционни избирателни комисии и една подвижна. Политическите партии и коалиции се споразумяха за следното разпределение: ГЕРБ – 143 представители, БСП – 74, ДПС – 55, „Атака” – 38, „Синята коалиция” – 17, НДСВ – 5. В секциите с до 500 избиратели комисиите са съставени от 7 членове, включително ръководство, състоящо се от председател, зам.-председател и секретар, а с над 500 избиратели са от 9 членове.
След консултациите кметът Ресми Мурад заяви, че те са преминали в конструктивен дух, за което са спомогнали и предварителните указания и разпределения на Районната избирателна комисия.

hard admin

*

Top