Оптичният интернет превзе Кърджали

Technolux Net покрива вече и „Възрожденци”

 

Интернет доставчиците от Technolux Net вече покриха на 100 % районите на центъра, пазара и квартал „Студен кладенец” в Кърджали. Кабелната мрежа е изцяло под земята, а оптиката достига до всяка сграда. По този начин доставената услуга не се влияе по никакъв начин от атмосферните условия, гарантира висока скорост и абсолютна непрекъсваемост.

В момента експертите прокарват мрежата и в кв.„Веселчане”, като голяма част от района вече е обхваната. Добрата новина за жителите на „Възрожденци” пък е, че до дни екипите започват работа и в най-големия квартал край Арда. До края на другия месец се очаква жителите на блоковете от 1 до 12 вече да имат достъп до услугата. Намеренията на фирмата са в началото на другата година да се обхване и целият квартал.

По този начин плетеницата от кабели, които опасват фасадите на сградите или висят във въздуха, както и постоянната липса на интернет при силен вятър, дъжд и сняг ще останат само лош спомен за кърджалийци. От фирмата успокояват гражданите, че след изкопните дейности при поставяне на подземната мрежа, възстановяването на тротоарната настилка се поема изцяло от тях. „Баби в центъра поискаха да им прокараме интернет само и само след това да им поставим нови плочки пред входа. Гледаха ни как работим на съседна сграда на ул. „Миньорска” и направо ни извикаха: „Направете и тука бе, баба, щом сменяте и плочките”, разказаха от екипа пред репортер на 24rodopi.

 

 

Джунглата от жици остава спомен

 

 Подземната мрежа ще бъде единствената законна за страната. Още преди година от Комисията по регулиране на съобщенията наложиха на собственици на кабелни телевизии и интернет доставчици да премахват жиците, които висят във въздуха.

От Technolux Net ще предложат в бъдеще и друга екстра на клиентите си-интерактивна телевизия. Освен гаранцията за липса на смущения, големият плюс при нея е, че потребителите ще могат да гледат предавания, дори и не в реално програмно време.

От оператора гарантираха, че цената на оптичната връзка няма да надвишава тази на останалите доставчици.

hard admin

*

Top