„Организатори“ призовават кърджалийци да освиркат церемонията на 3 март, лъжейки, че и Цветанов ще бъде край Паметника на освободителите

Вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов няма да бъде в Кърджали на 3 март, както твърдят провокатори, които се опитват да провалят гражданските протести в града край Арда.
От началото на седмицата самообявили се за организатори на протестите в Кърджали лица ходят по редакциите на медиите и се опитват да пробутат следния анонс: „Цветанов ще поднесе цветя пред Паметника на Освободителите в градската градина, нека да призовем гражданите да го освиркат, защото това е политика”. Най-активни са хора от близкото до всяка власт сдружение „Днес”. Идеята била чрез вдигане на шум сдружението да получи квота за участие в Обществения съвет при президента.
Истинските организатори на протестите в Кърджали са млади хора, които първи отправиха апела в социалната мрежа „Фейсбук”, както и бивши металурзи от ОЦК. Едва на втората седмица от „Днес” се присламчиха, като с нови искания се опитват да обезсмислят исканията срещу монополите на реалните организатори на протестите край Арда.
Организаторите във Фейсбук призозават гражданите на Кърджали да участват в неделния протест, но да не се поддават на провокации и да не позволяват да се оскверни националния празник.
„Цветан Цветанов ще бъде гост на организацията на ГЕРБ в Кърджали по повод годишнина на организацията. Той ще бъде в Кърджали само няколко часа на 2 март. Никой никога не е казвал, че Цветанов ще е в Кърджали на 3 март”, отговориха на запитване на 24rodopi от местната структура на ГЕРБ. Гост на рожденния ден на ГЕРБ-Кърджали щял да бъде и евродепутатът Владимир Уручев.
Ръководството на Община Кърджали организира тържественото честване на Трети март – Национален празник на Република България. От 11 часа ще има полагане на венци и цветя пред Паметника на руския войн. Половин час по-късно ще започне тържествено шествие от Дома на културата по бул.”България” до паметника на Освободителите в Градската градина, където ще се проведе тържествен ритуал.
По-късно ще има концертна програма на съставите на Дом на културата.
hard admin

*

Top