Орешарски е диалогичен и с чувство за хумор

Хората гласуваха за промяна – искат ново правителство с ясна програма. Днес не само икономиката, заетостта, доходите са смазани, но самата българска държава е тежко разградена, защото и държавата беше употребена за лични интереси.

Това заяви Сергей Станишев при представянето от парламентарната трибуна на номинирания за премиер Пламен Орешарски.

„Хората искат управление, а не сеир. Очакванията са за министри с качества и образование. Орешарски има конкретни постижения, дори и с ЕС”, посочи лидерът на БСП и допълни, че в периода, когато той е бил финансов министър по времето на тройната коалиция България е подредена в десятката по събираемост на доходите. Той е автор на над 100 публикации в специализираната литература, владее английски и руски. Семеен е, има син, каза Станишев.

Той се запознал с него през 2005 година и му направил впечатление на сдържан, спокоен, диалогичен и екипен човек, както и с чувство за хумор. За един държавник е много важно да не се приема на сериозно и да не смята, че той е слънцето, което огрява над всички. Орешарски е имунизиран от подобен подход, посочи още Станишев.

 

Г-н Орешарски реализира най-големия обем чужд дълг към България, над 350 млн. долара и не вдигна шум за това. тези пари помогнаха да се увеличат доходите на българските граждани, допълни той.

 

На снимката: Орешарски седеше на втория ред в пленарната зала, до кърджалиеца Милко Багдасаров

hard admin

*

Top