Орхан Адилов Забунов от Ардино продава въздух от Родопите, вече спечели 100 паунда

28-годишният Орхан Адилов Забунов от Ардино е „мозъкът” на акцията „Продавам въздух от Родопите”, установи проучване на 24rodopi.com.
“Дайте живот на дома си от Родопитe” – това се казва в обява в една от най-големите платформи за онлайн търговия в света “Ибей”. В нея на търг се предлага пакетиран свеж въздух от родните Родопи. Цената на пликчето с въздух е 9 паунда. Родопчанинът вече е успял да изтъргува 12 торби с въздух.
Забунов е собственик на фирмите „Лидер” и „Смарт драйв”. Няма работници, осигурява само себе си. В последните 3 години не отчита и печалби. Основната му дейност е обучение на водачи на МПС в учебен център. Като дейност на фирмите си Забунов отбелязал и внос и износ на всякакви стоки.
“Нашите планини се отличават с яркосиньо небе, облаци като от захарен памук и лек бриз с аромат на борова смола”, пише в обявата. “Всеки иска да избяга от забързаното ежедневие и да отиде в планината, за да се наслади на снежен пейзаж, чист въздух и… тишина. Родопите са перфектното място за тази цел”, се казва още в нея.
Според човека, публикувал обявата, чистият родопски въздух в пликче е 100% органичен и “ви потапя в дълбините на планината, за да освежи вашите идеи”. Съдържанието в пакета може да се използва само веднъж, казва още потребителят и добавя “Не го оставяйте отворено”.
Забунов е споделил неотдавна пред приятели, че на тяхната улица – „Георги Кирков”, хората над 60 години изглеждат много по-добре от 60-годишните в големите градове. „Какъв ли е въздухът горе в планината? И каква ли цена има, ако може да се даде такава?”, коментирал пред приятелите си 28-годишният Орхан.
hard admin

*

Top