Орхан Мурад и Димана разиграват Ардино на Есенните празници

Гюнер ШЮКРИ
От 11 до 14 септември община Ардино съвместно с читалище „Родoпска искра” организират традиционните Есенни културни празници. По традиция в тях участват хиляди хора от общината, както и ардинчани, живеещи в различни краища на страната и чужбина.
В четвъртък проявите ще бъдат открити със среща-разговор по повод 40 години творчески път на Мелтун Кадъоглу. В петък в центъра на града ще се организират
 концертни програми с участието на самодейни колективи от читалище „Родoпска искра” и Смолян. В 18.00 ч. пък започва концерта на известния изпълнител Орхан Мурад. След него в ресторант „Перла” ще се проведе вечер на Ардино с тематична насоченост „Да инвестираме в община Ардино”.
В събота за доброто настроение на гостите на празника ще се погрижат музикантите Ергюн Мюмюнов и Милена Василева. Ще има и народно веселие с Виевската фолклорна група. Празничната програма ще завърши с концерта на популярната фолк певица Димана.
В афиша са включени още турнири по тенис на маса и шахмат. За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал.

На снимката: Миналата година по време на празничния концерт на Орхан Мурад в центъра на Ардино се извиха кръшни хора

hard admin

*

Top