Оръжеен склад на Касим Дал на 50 км от Кърджали!?

Легия „Антимафия”: Политик търгува с оръжие, държат го „на каишка”
 
Бившата дясна ръка на Ахмед Доган-Касим Дал е въртял незаконна търговия с оръжие, а от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” са прикривали информацията срещу него от повече от година. Леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и ракети земя-въздух били на склад край Златоград, се посочвало в сигнал от чужда служба.
Тези разкрития направи лидерът на легия „Антимафия” Григор Здравков по Нова тв, Фактор Бг и радио К2. По думите му, оперативни работници от страна-членка на Европейския съюз са сигнализирали сектор „Международен трафик на наркотици” в ГДБОП, откъдето са информирали шефа на антимафиотите Станимир Флоров.
Според Здравков, след атентата в Сарафово, започва да се работи по този сигнал, но впоследствие е бил укрит и в един момент започва да се използва за политически натиск върху Касим Дал.
Припомняме, че бившият заместник-председател на ДПС напусна Движението преди 2 години, като в момента е кандидат за народен представител и съосновател на партия НПСД.
Лидерът на легия „Антимафия” дори намекна, че има връзка с експлозива на летището край Бургас и наличността от същия в родопския склад за оръжие на Дал.
„Аз лично съм уведомил официално и г-н Цветанов, мога да го докажа по безспорен начин. Завел съм го като сигнал през септември месец в служба ГДБОП. Навсякъде ми е обяснявано, че трябва да си мълча, за да не ми “литне канчето”, заяви още Григор Здравков.
„Нямаме данни какво са установили и дали изобщо са действали по първия сигнал. Вариантите са два – или са прикрили опасната информация, или сигналът се държи на трупчета за да се извиват ръцете на Касим Дал преди изборите”, твърди Здравков.
„Нямам думи, освен да се смея, не знам как да отговоря. Ужас, това са смешни неща, никога не съм се занимавал с бизнес с оръжие, даже и не съм мислил за подобно нещо”, бе категоричен пред Фактор Бг Касим Дал. Той заяви, че нито е викан от службите, нито е разпитван. Наскоро обаче получил информация, че кукловодите му готвят компромат и ще се опитат да го атакуват медийно.
hard admin

*

Top