Освободеният в Кърджали Синбад – заподозрян за убийството на Мечан

Един от основните заподозрени за разстрела на кримигероя Венцислав Димитров – Мечан е неговият ортак Росен Драгомиров – Синбад, разкриха пред “България Днес” разследващите.
Припомняме ви, че 34-годишният Мечан бе убит в неделя около 0,45 часа пред пернишки бар.
Синбад и Мечан заедно с друг колоритен кримигерой от Пернишкия регион – Валентин Кирилов – Пуйката, бяха заподозрени за обира на обществения трезор в Кърджали.
Приятелката на Мечан по чудо се спасила от куршумите в кървавата нощ. Тя останала жива, защото не е успяла да се качи в лъскавия джип, когато килърът стрелял по Мечан. Килърът  е носил маска, шапка и ръкавици.
Както вече 24rodopi писа, Росен Драгомиров -Синбад, бе един от задържаните за обира на обществения трезор в Кърджали, но съдът промени мярката за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест”. Перничанинът страдал от бъбречно заболяване, състоянието му се влошило в следствения арест в Кърджали. Самият той твърди, че му предстои операция. Окръжният съд реши да промени мярката за неотклонение. Защитата на Синбад настояваше за парична гаранция, но тя бе отхвърлена. Съдът прие становището на прокуратурата, която настояваше за „домашен арест”.
 
На снимката: Синбад влезе в трезора на 1 февруари, когато се проведе поредния следствен експеримент. “На 4 януари, нощта на обира, аз бях с приятелката си в Разлог”, заяви в съда Драгомиров.
hard admin

*

Top