Осъдиха 11-токласници за притежание на марихуана

Незаконни боеприпаси и дрога са иззети при извършена проверка на 18-годишния Х.М. в Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Полицаите намерили у него пакетче със суха листна маса, която при полеви тест реагирала на марихуана. При претърсване в къща в кърджалийско село, където живее младежът, са били открити незаконно притежавани 50 броя патрони за пистолет и въздушна пушка с неустановена марка. Дрогата и боеприпасите са иззети и са на съхранение в РУП-Кърджали. Притежателят им е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.
Глоба от 100 лева е наказанието за  ученик у когото е открита 3 грама марихуана.
Обвиняемият Т.М.М.  живее в  крумовградско село, но учи в Кърджали.
В края на октомври в Кърджали от непознат за него ученикът купил пресована на топчета марихуана  за 60 лв. Прибрал се в пансиона, разпределил 12-те топчетата с наркотика в джобовете си и следобед  се качил на автобус за Крумовград.
Същият ден в община Крумовград се провежда  специализирана полицейска операция срещу разпространението на дрога. Двама от служителите на реда имали предварителна информация, че младежът употребява наркотици. Затова те се качили в автобуса, с който пътувал ученикът,   още в момчилградското село Карамфил. На автогарата в Крумовград  ги очаквал още един полицай и при слизането от автобуса  тримата служители се легитимирали пред  момчето и го попитали дали носи в себе си наркотични вещества, отговорът бил, че има марихуана. При обиск наркотикът е открит и иззет.  По-късно претърсили къщата, в която живее момчето, там не са открити други наркотици.
 „Обществено порицание” е наказанието на В.А.М., ученик в 11 клас в СОУ „Васил Левски”  в Крумовград.
През лятото на 2013 г.  отново в Кърджали той получил от непознат мъж около 15 грама марихуана, част от която използвал за лична употреба. Останалото количество поставил в тонколона в една от  стаите в къщата, където живее.  По време на полицейската акция  служителите на реда, които  имали предварителна информация, че ученикът  употребява  наркотици, претърсили къщата   и открили пресована суха листна маса канабис и пакетче с 42 семена . Изсушената марихуаната била 10, 4573 грама, на стойност  41, 83 лв. Районният  съд определя административно наказание„обществено порицание” за ученика, което да се изпълни от директора на Професионална гимназия по транспорт „Христо Смирненски”  в  Крумовград, чрез публикуване в сайта на училището.
1000 лева глоба   ще плати  Х.О.М. , който също е спипан с марихуана в Крумовград.

В края на октомври миналата година роденият в Крумовград мъж, който живее в  Кърджали,  в парк „Арпезос”  купил от непознат  пресована на топче марихуана  от 1,8650  грама за 30 лв.  По обяд  се качил на автобус за Крумовград, там се срещнал  със свой братовчед , с когото отишли на кафе, а след това мъжът  тръгнал към автогарата, за да се прибере в Кърджали. Полицаите имали  информация, че употребява наркотични вещества , на автогарата  го спрели , легитимирали се и попитали  дали носи в себе си наркотици, той отговорил, че има марихуана. Претърсили го и иззели наркотика.

hard admin

*

Top