Отборът на кв. „Мечта 1” спечели Купата на Джебел „19 май”

Гюнер ШЮКРИ
 
Отборът на кв. „Мечта 1″ с капитан  и треньор Мустафа Салимехмед спечели традиционния турнир по футбол на малки врати, който се проведе в Джебел по повод празника на града -19 май и годишнината от отбелязването на майските събития през 1989 г. В надпреварата участваха над 10 отбора от региона.
На финала футболистите на квартал „Мечта 1″ надиграха тима на село Слънчоглед с 5:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 0:0. На трето място остана отборът на село Великденче, а на четвърто вторият състав на кв. „Мечта”. Всички призьори получиха купи и парични награди, осигурени от община Джебел. Наградите връчиха лидерът на ДПС Лютви Местан, заместникът му Христо Бисеров, депутатът в 42-то Народно събрание Камен Костандинов и кметът на община Джебел Бахри Юмер.
Съставът на село Ридино с треньор Баяр Илхан е победител в детския футболен турнир. Техни подгласници станаха футболистите на ОДК 1 и 2.
Денят на Джебел бе отбелязан  с богата спортна програма. Имаше турнири по волейбол, тенис на маса, шахмат, състезание с колела и бридж.
 
Ето и победителите:
Шахмат:
1.         Хюсеин Мюмюн – Папрат
2.         Юксел Реджеб – Устрен
3.         Шюкрю Мехмед – Джебел
Волейбол:
1.         Тракия 2 – Джебел
2.         село Воденичарско
3.         ОДК – Джебел
Тенис на маса:
1.         Джемал Ерол – Джебел
2.         Мариян Асенов – Джебел
3.         Лютви Осман – Джебел
Бридж турнир:
1.         Мюмюн Реджеб – Хюсеин Мюмюн
2.         Исмет Сали – Веляхтин Дурали

3.         Мехмед Али – Тунджай Исмаил

hard admin

*

Top