Отварят Маказа на 14 август!? Пътят Комотини-Кърджали не е бил сред приоритетите на Атина

Граничният пункт „Маказа – Нимфея” ще бъде официално открит на 14 август – сряда. Това са съобщили депутати от Северна Гърция, които са поканени на тържеството, поясниха за 24rodopi.com местни журналисти. Очаква се в понеделник София и Атина официално да посочат новата дата за прерязването на лентата.
Продължават „игричките” около датата за официалното откриване на прохода Маказа, Атина все още не дава зелена светлина за Маказа – това пък пише вестник „О хронос”. Комшиите се надяват това да стане колкото се може по-скоро, защото очакват сериозен туристически поток около 15 август, когато православната църква празнува Голяма Богородица. Според гръцките медии все още има надежда да се спаси туристическият сезон в страната, ако Маказа се отвори.
Десетки телефонни обаждания имаше през последните дни във връзка с датата на отварянето на прохода Маказа, пише „О хронос”.
„Пътят за България от гръцка страна е готов. За да се пътува по най-новият път между двете страни обаче, зелена светлина трябва да даде Атина, за която явно отварянето на Маказа не е приоритет. Независимо от многобройните обаждания към Арис Янакидис (областен управител на Източна Македония и Тракия – б. р.)  той не се наема с конкретен отговор относно датата за официалното откриване. Най-вероятната дата обаче може да е 10 август   -събота или идващия понеделник – 12 август”, пише „О хронос”.
hard admin

*

Top