Отворено писмо до ИАРА: Бракониерите в Кърджали се оплакваха, че Мирослав Янев съсипва „бизнеса“ им

От отстраняването на шефа на ИАРА в Кърджали ще загуби цялото общество, а най-доволни ще бъдат бракониерите. Това се казва в открито писмо до ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на Димо Георгиев от Кърджали по повод освобождаването на регионалния шеф Мирослав Янев.
Вижте пълния текст на писмото:
 
Разбрах, че се освобождава шефа на ИАРА Кърджали – Мирослав Янев. Тази новина много ме разтревожи. Живея в Кърджали от 33 години, всъщност от както съм роден съм в този град. По нашите язовири – особено след 1989 г настъпи сериозна “СЕЧ” на риболовното разнообразие масово по всички язовири и реки. Това обезрибяване продължи две десетилетия до момента в който беше назначен г-н Янев.
В повечето риболовци в нашия край тази новина беше приета малко скептично предвид възрастта  на Мирослав Янев, но с действията си той се доказа като професионалист и успя да опази до някаква степен водоемите от бруталните нагли посегателства на бракониерите. За две десетилетия бракониерите се почувстваха ненаказуеми за действията си и дори си позволяваха да заплашват нас, редовните рибари.
Искрено се надявам новите управители на агенцията да осъзнаят какъв човек ще загубят. Ще загуби цялото общество в Кърджали и областта. Не е тайна, че от както Янев е шеф на ИАРА Кърджали бракониерите започнаха да се оплакват, че им съсипва “бизнеса”.
Разбрах, че има подписка в един от магазините в негова подкрепа – аз и всички мои познати и приятели ще се подпишем.
Направете си труда да отворите кой и да е рибарски форум в секция “Бракониери ” и ще прочетете, колко много рибари са доволни от него и неговата работа. Колко много бракониери пострадаха от неговите акции.
Моля да се осъзнаете и да го запазите. Той успява да прави нещата такива, каквито трябва да са.
Ако бъде премахнат, отново в обществото ще се създаде съмнението, че лобито на бракониерите е успяло да го премахне и ще настъпи анархията по язовири и реки в област Кърджали.
Поздрави от един обезпокоен гражданин на Република България
 
Димо Георгиев
Кърджали
13.11.2013г.
hard admin

*

Top