Отец Боян Саръев: Все по-малко хора се молят в днешно време, комунистите скъсаха пъпната ни връв с християнството!

„Жалко, че все по-малко млади хора се молят в днешно време. За това в голяма степен е виновен и комунистическият режим, който скъса пъпната ни връх с християнството. Вече 20 години ние живеем в нихилистично отрицание. Отрекохме институциите, след което не можахме да приемем вярата. В България така и не се създаде религиозна партия, с изключение на ДПС”, заяви по Бтв отец Боян Саръев.
Свещеникът от кърджалийския квартал „Гледка” обърна внимание и на многобройните религиозни формирования, които също пречат на православните християни да осъзнаят вярата. Отец Боян призова всички институции – от президентска – до Министерски съвет, да обърне най-накрая внимание на превземането на Родопите, тъй като, според него, след време Турция ще откъсне жива плът от България. „Дават се стотици хиляди евро за строеж на джамии в села, в които има по трима мюсюлмани. Аз съм убеден, че Турция цели да превземе Родопите”, заяви Саръев.
На въпрос, кой е извадил кръста от сърцето на бившия мюсюлманин, той отговори, че няма никой друг освен Господ бог. В семейството му единствено майка му е била вярваща. След като обаче е припаднала по време на жътва заради недохранване по време на байрам, постепенно започнала да вади по-рядко килимчето си. „Когато я видях пребледняла на нивата, си зададох въпроса: „Защо Аллах иска да убие майка ми”, разказа бившият мюсюлманин Боян.
hard admin

*

Top