Отец Боян Саръев кръсти 15 деца, раздадоха се 40 курбана

Миряни и гости на Кърджали изпълниха манастирския комплекс „Успение Богородично” в кв.”Гледка” на храмовия празник, който се отбелязва днес. По случай големия християнски празник отец Боян Саръев отслужи Празнична Света литургия.

 40 курбана, дарени от миряните за празника бяха раздадени за здраве на бедните и на трапезарията за социално-слаби към храма. Свещеникът кръсти в Христовата вяра 15 деца. Малки и големи се наредиха на опашка, за да получат причастие.

Курбан за здраве по случай празника раздадоха и в църквата „Св.Георги Победоносец” в центъра на Кърджали, където енорийски свещеник е не безвестният отец Петър Гарена.

Тази вечер от 18.00 ч. на площада пред храма в кв. „Гледка” започва празничен концерт-събор. В програмата ще участват оркестър „Кайнаци” от с. Тополово и самодейният състав „Капитан Петко войвода” при НЧ „Родопски фар”. “Спазваме традицията, която продължава вече много години. На Голяма Богородица винаги се събират много жители не само от Гледка, но и от други квартали на областния град, идват гости и от съседните общини. Най-хубавото е, че заедно с възрастните се включват все повече млади хора и деца”, каза председателят на читалище „Родопски фар 1938″ Иван Узунов”. Той благодари на Община Кърджали за съдействието при провеждане на събора. —————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top