Отец Саръев: Вярата не е официален костюм! Някои се лъжат, че като се бутат със свещи в храма са правоверни християни

Вярата е нещо, което не е като ритуална или красива одежда, която трябва да обичаме по време на празниците. Не е официален костюм. Тя е начин на мислене, твърдото убеждение, че Господ е спасителят.

Това заяви отец Боян Саръев пред Нова телевизия. Така свещеникът от кърджалийския квартал „Гледка” коментира стълпотворението в храмовете за Великден – най-светлия християнски празник.

“Някои хора се лъжат, че като се бутат със свещи в църквите на този празник са правоверни християни. Това не така. Рецептите не са препоръчителни. Пожелавам на всеки българин да съприживее Възкресението”, заяви отец Саръев.

“Ако не вървим след Бога, знае се след кого вървим – след Сатаната”, каза още свещеникът.

“Българският народ от много години живее в бездуховност. На голяма част от хората това им се хареса. Кризата е духовна, не само материална. Ние избираме нашите политици и държавници от тази среда – от тези, които са бездуховни атеисти. Не ги докарваме от Марс. Никой политик не е дошъл с въоръжен преврат или с революция. Избираме ги съвсем тенденциозно с надеждата, че нещо ще промени. не може обаче той да промени нещо без да промени себе си. Властта се дава от Бога. Те трябва да спазват основния евангелски принцип – “не правете на другите, това което не искате на вас да правят”, коментира отец Боян Саръев.

hard admin

*

Top