Отец Саръев: Мюфтиите ще извадят документи за земята на половин България, помнете ми думата

Не ме притеснява „помашката” партия на Моллов, а овчедушието на българските политици, твърди свещеникът от „Гледка”
„Не ме притеснява появата на хора като Ефрем Моллов и партията, която иска да създава, притеснява ме овчедушието на българските политици. Моллов до сега трябваше да бъде в затвора и да бъде разследван за разединение и противопоставяне на нацията”, обяви по Бтв свещеникът от кърджалийския квартал „Гледка” отец Боян Саръев.
Потомъкът на мюсюлмани, който прие християнската вяра, изрази недоумението си, че спецслужбите не се интересуват от провокациите на Моллов, а в същото време му се дава достъп до телевизи и медии да обяснява измислени версии.
„Няма помашки етнос, това е фалшификация на историята”, категоричен е роденият в село с българомохемедани в Крумовградско Саръев. Той предупреждава, че амбициите на мюсюлманската общност съвсем на няколко имота и джамии, за които сега се води спор и се претендира.
„Помнете ми думата, утре ще извадят документи и ще претендират не за няколко имота, а за земята на половин България. Днес си искат имоти и джамии, помнете ми думата, че утре ще извадят документи и ще претендират за половин България”, категоричен е Саръев.
hard admin

*

Top