Отиващата си 2013-та: Милко Багдасаров – щастливецът на годината!? Но кой грабна джакпота в Кърджали?

Отиващата си 2013-та година е щастлива за Милко Багдасаров. Много избори загуби през годините социалист №1 на Източните Родопи, но не напусна политическия терен. Постоянство и умерено високи цели – това е рецептата за победата му. В тотото му викат „С малки суми, но редовно”, но и за кърджалийската БСП приляга това правило на потенциалния успех. Все пак, да си социалист в Кърджали никак не е лесно. Даже в Кирково вече е трудно.
Багдасаров спечели депутатски мандат в 9-ти Кърджалийски избирателен район благодарение най-вече на новата система за разпределение на гласовете. Месец преди изборите 24rodopi.com прогнозира, че ДПС категорично печели 3 мандата, а ГЕРБ – един. Месец преди вота беше ясно, че спорът е за петия мандат между Салиха Емин и Милко Багдасаров.
Какво следва за щастливеца сред политиците?! Умни ходове, за да не подкопае самият той устоите на новото правителство, защото едни евентуални предсрочни избори нито ще му гарантират пак депутатски мандат, нито пък на партията му достатъчно проценти и визия за коалиционно управление.
Всъщност, по-голям късметлия в политиката от Багдасаров е народният представител от ДПС Петя Раева. Тя беше водач на листата на движението в Пловдив, но за всеки случай от централата я писаха и за №1 във Видин. Системата прецака ДПС в града под тепетата, където партията остана без мандат, но Раева се мушна в Народното събрание с 2 000 ромски гласове във Видин и с остатъчните 5 000 гласа на Салиха Емин в Кърджали. Какво да се прави, математика!
По-доволен от Багдасаров в Кърджали е човекът, който спечели джакпота на Тото 2 и прибра 650 000 лева. Поне така казват от Българския спортен тотализатор. Който иска да вярва. Но мъдрите тотоджии, които играят редовно и с малки суми, казват, че „в момента държавата трупа джакпот и не дава шестици”. Компютърът е така програмиран, че да излизат непечеливши комбинации. Може би затова в последния тираж в първо теглене излязоха числата „1, 7, 9….”, а във второто „1, 7, 9…”.
Честито и на Милко, и на онзи с джакпота (ако не е виртуален)!
24rodopi.com
Следете рубриката „Отиващата си 2013-та” 
hard admin

*

Top