Откриха вкочанена жена

  • 51-годишната Катя Илиева тръгнала за дърва в неделя, откриха я вчера по обяд край пътя за Ардино
  • Оставя 23-годишен син в инвалидна количка, ще му търсят асистент да се грижи за него

"Росен ДЕЯНОВ
На вкочаненото тяло на 51-годишната Катя Илиева се натъкнаха вчера по обяд полицаи и “Гражданска защита”. Жената е открита вдясно над пътя от Кърджали за Ардино, в гората над ресторант “Чешмата”. Застинала е в седнало положение, с наръч дърва на гърба.
Катя Илиева бе обявена за местно издирване. В неделя около 16 часа излязла за дърва и не се върнала. Във вторник към полицейските екипи в издирването се включиха жандармеристи със следови кучета. Вчера се присъединиха и спасители от “Гражданска защита”. Криминалистите твърдят, че само резултатът от аутопсията ще изясни причината за смъртта. Една от версиите е, че 51-годишната Катя е починала от измръзване. Предполага се, че жената седнала да си почине, защото дървата били тежки. След това може би е заспала, а студът я вкочанил. Намерели запалка до ръката й.

Катя Илиева живее в бл. 1 във “Възрожденци”. Преди година я "сполетяло голямо нещастие. При катастрофа пострадал 23-годишният й син, ударил го ЗИЛ. Останал напълно обездвижен. Майка му се грижела за него. Тя няма други деца.
Съседи на Катя Илиева потърсили съдействие в клуба на инвалида, за да намерят човек, който да се грижи за 23-годишното момче, което остава съвсем само. Подготвени са документите, които подали в “Социално подпомагане”. Досега не е бил регистриран там. Търсят му личен асистент, който да се грижи за него.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top