Откриха новия офис на медийния център „Ажанс Бг”

Гюнер ШЮКРИ

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи и председателят на неправителствената организация „Справедливост – България” Сезгин Мюмюн

прерязаха лентата на новия офис на медийния център „Ажанс Бг” в Кърджали, който ще издава седмичник, новинарски сайт и радио  на турски език. Той се намира на ул. Мара Михайлова.

Интернет радио „Ажанс ФМ”ще покрие отначало 7-те общини на областта, след което ще се излъчва в 58 общини в страната, където турското население живее компактно.

„Апаратурата вече е при нас, чакаме само разрешение за свободна честота от Комисията за регулиране на съобщенията”, уточни главният редактор на втория национален вестник на турски език у нас „Ажанс Бг” Нахит Догу. Той допълни още, че в момента новото издание има 4 000 абонамента, ще излезе един път седмично и ще има кореспонденти в Шумен, Разград, Силистра, Хасково, Русе, а така също и в Одрин, Истанбул и Комотини.

На официалната церемония по откриването на офиса присъстваха още областният лидер на ДПС Бахри Юмер, кметове на общини, председатели на общински съвети, граждани. Гостите разгледаха медийния център и останаха впечатлени от модерното оборудване.

Домакините подариха на Шенер Джебеджи и Бахри Юмер стенен часовник.

hard admin

*

Top