Откриха обновения физкултурен салон на СОУ "Васил Левски" в Крумовград

7 февруари бе вълнуващ ден за децата от началните класове на СОУ „Васил Левски” в Крумовград, за техните  учители и  родители – отвори врати обновената сграда на физкултурния салон.

Възпитаниците на училището с грейнали лица очакваха този момент, от който часовете  по физическо възпитание и спорт ще бъдат истински и независими  от времето. Дори тази тяхна радост отразиха в рими:

 

Сбогом вече синоптици

на прогнозите и вас.

Няма вече всяка сутрин

да ви слушам във захлас.

 

Дъжд ли, сняг ли ще ми пречи

да спортувам с моя клас.

Имаме си вече къща на игрите

за любимия ни час.

 

Директорът на училището Цветан Терзиев приветства децата, учителите и техните родители.

Гости на тържеството бяха кметът на общината Себихан Мехмед и зам.-кметът на общината Йосиф Василев, които  прерязаха трикольорната лента, радостни от факта, че с решение на ОбС Крумовград, общината е предоставила 68 хил.лева за обновяване на физкултурния салон, а изпълнителят на ремонтните дейности- фирма „Дурал” се справиха отлично, за да предоставят  на  децата на Крумовград прекрасни условия за спорт. „Да растат здрави и силни, защото спортът е здраве, сила, издръжливост и красота”, пожела г-жа Мехмед.

След тържественото откриване  на новата спортна база, учениците от III клас  направиха всички присъстващи свидетели и на първото състезание – щафетни игри, посветени на предстоящия патронен  празник  на училището.

hard admin

*

Top