Откриха 12-ия международен турнир по тенис на маса в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри днес официално дванадесетия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки  в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. Той приветства с добре дошли малките тенисисти от страната и чужбина и пожела успешни турнирни битки на състезателите.
Гости на спортното събитие бяха председателят на УС на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Стефан Китов, почетният гражданин на Ардино и основоположник на тениса в Ардино Решат Айдън, почетният гражданин на Момчилград и известен треньор Хасан Ходжа. Тук бяха още много съотборници и съратници на Джофи – майсторът на спорта и носител на много титли от престижни състезания Джеват Хасанов – Джоси, Илхан Севинч, Наджи Коч, Рейхан Сезер – Капитана и др.
„Днес с удовлетворение можем да отбележим, че Ардинският спортен форум последователно и неотстъпно отстоява и олицетворява общочовешкия идеал за хармония, красота и хуманизъм. Зарежда обичта към спорта, мери пулса на спортното майсторство, дарява сила, дух и стимул на поколения талантливи млади участници от България и от съседните ни приятелски страни”, заяви кметът Ресми Мурад. Той изказа сърдечна благодарност на спортната легенда Решат Айдън, който е и почетен председател на настоящия турнир, треньор, възпитател, откривател и вдъхновител на плеяда от тенис-звезди.
„Ние всички се обръщахме към Дургут с Джофи. Помним го като състезател на високо спортно ниво, като треньор със значими успехи”, заяви председателят на УС на БФТМ
Стефан Китов. От името на БФТМ той поднесе скромни подаръци на кмета Ресми Мурад и президента на СКТМ „Юнак 2005″ инж. Азис Мурад с пожеланието турнирът да се превърне в ежегоден.
Спортната легенда Решат Айдън заяви, че сърцето му винаги бие за Ардино. „Тук са моите приятели, близки и роднини. Тук са живи спомените ми за моите възпитаници, за прекрасните талантливи момичета и момчета. Ние доказахме, че по върховете има място и за малките хора, и за малките градчета като Ардино”, каза Айдън.
От името на Министерството на младежда и спорта председателят на УС на БФТМ Стефан Китов и кметът Ресми Мурад връчиха почетен плакет на Решат Айдън за приноса му за развитието на тениса на маса у нас.
В турнира участват над 80 тенисисти от 3 държави – Турция, Гърция и Бългаия. Главен съдия е дългогодишната национална състезателка Йорданка Колева. Състезанието ще продължи до неделя.
24rodopi.com
hard admin

*

Top