Отличиха Хасан Азис с приза „Най-активна община” в кампанията „Зелена България”

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, бе отличен с приз за „Най-активна община” от Националната кампания „Зелена България”.
Признанието е за дейностите по интегрирания воден цикъл, в който се влага ресурс от 69,9 милиона лева и конкретно за най-бързо стартиралo строителството след подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Отличия в тази категория получиха и колегите му от Севлиево и Добрич.
Призовете на отличените осем общини в Националната кампания „Зелена България”, в различните категории, връчиха министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Малина Крумова. Награждаването се състоя в рамките на Деветата годишна среща на местните власти в курортен комплекс „Албена”.
Ще припомним, че подписването на Договора с ОП „Околна среда 2007-2013″ на проект „Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” бе на 18 януари т.г., а на 3 октомври бе положена първата копка от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.
hard admin

*

Top