Отличия за най-добрите пожарникари и… кмета на Крумовград за първия отряд доброволци

Четирима пожарникари от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали, отличени в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината”, бяха наградени от областния управител Илия Илиев. Комплексен победител в категорията за държавни служители, работещи в различни направления на дейност, е началникът на службата в Ардино Борислав Борисов. В направлението „Пожарогасителна и спасителна дейност” е отличен Халис Кючукхалил от службата в Кърджали. В направление „Контролна дейност” наградените са Митко Николов от службата в Кърджали и Николай Баковски от службата в Момчилград.
В конкурса „Пожарникар на годината” специално отличие получи кметът на община Крумовград Себихан Мехмед за принос в развитието на пожарното дело, в чиято община е първият сформиран отряд от доброволци.
Наградите бяха връчени от областния управител Илия Илиев и директорът на РД”Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Сергей Заимов. Областният управител поздрави служителите за адекватната им намеса винаги когато има усложнена или критична ситуация и им благодари за усилията през последните дни на усложнена обстановка в областта.
Отличеният кмет Себихан Мехмед каза, че в трудните моменти, когато е необходима помощта на пожарникарите, проличават истинските хора и истинските професионалисти. Тя пое ангажимент от името на кметовете да бъдат подпомагани служителите в пожарните служби в тяхната дейност.
На снимките: Областният управител награждава началника на службата в Ардино Борислав Борисов и кмета на община Крумовград Себихан Мехмед
hard admin

*

Top