Отличниците в Кърджали пафкат марихуана, хероина остава за опашкарите

Марихуаната е превзела кърджалийските училища, алармират педагози. Предлагането на меката дрога вече е почти демонстративно. Цигара марихуана струва десет лева. Много от младежите я предпочитат, смятайки, че тя дава по-малко странични ефекти. Рязко е спаднала консумацията на хероин заради лошото му качество в Кърджали. Често обаче младежи го смесват с марихуаната. Добре се търгуват в училищата и амфетамините. Таблетката върви 15-20 лева.

Колкото е по-голямо училището, толкова повече дрога се разпространява в него, твърдят експерти. Нещо повече търговците на дребно на наркотици са публична тайна, но мнозина от тях се чувстват безнаказани.

Педагогическите съветници са безсилни. Те се опитват да предотвратят сбирките на наркоманите от техните училища. Младежите предпочитат да се друсат в беседките на новия парк”Арпезос-Север”. Други пък търсят потайностите на тавани и мазета в блоковете.
През последните години отглеждането на канабис в Кърджалийско процъфтява. Полицията непрекъснато разкрива ферми за това растение, но разпространението му нараства.

Георги Кулов

hard admin

*

Top