Отложиха търга за боклука на Кърджали, „Нелсен чистота“ иска да пребори „Волф“ и „Титан“

Община Кърджали отмени обществената поръчка за сметопочистването и сметосъбирането на стойност 20 млн. лева за 5 години.
Технически грешки в документацията са причина за прекратяването на процедурата, разкри главният юрист в администрацията Крум Трингов.
През новата седмица ще бъде обявена повторна процедура. Една от фирмите, закупила тръжни книжа, е “Нелсен чистота” от Стара Загора. Тя е внесла жалба в КЗК заради недопустими условия в раздела за техническите възможности на кандидатите. В обществената поръчка е визирано изискването кандидатите да притежават валиден лиценз за превоз на товари, издаден по закона за автомобилните превози. В “Нелсен чистота” обаче са категорични, че въпросното условие е противозаконно, тъй като според същия закон на режим на регистрация подлежи общественият превоз на пътници и товари, не и специфичната работа по сметоизвозването. Няма връзка между прекратяването на процедурата и внесената в КЗК жалба, ще побързаме да обявим новата процедура, уточни юристът на общината Трингов, цитиран от Бгнес.
Както вече 24rodopi.com писа, голямата битка за боклука е между компаниите „Волф” и „Титан”. Победителят ще усвои 20 милиона лева в следващите 5 години.
Три са фирмите, които са в битка за боклука на Кърджали – “Нелсен чистота”, “Зауба” и “Титан клинър”. В момента със събирането и извозването му се занимава “Зауба”, част от компанията на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, “Волф”. През март т.г. контейнерите на “Титан клинър” бяха подменени с тези на “Зауба”. “Титан” поддържа единствено зелените площи в града.
“Нелсен чистота” чистеше Стара Загора, Чирпан и още 70 села в двете общини, но в Стара Загора прекратиха договора наскоро и предпочетоха да работят със “Зауба”. Дружеството заведе две дела срещу Общината, но ги загуби.
hard admin

*

Top