Първо в 24rodopi.com! Отнеха детето му, той: Има корупция, родители на съдия приеха картофи и месо (снимки)


„Магистратите в Кърджали и Смолян са кръгла нула, напълно корумпирани. Искрено се надявам в София моралът на съдиите да е по-висок”. Това обяви неделинецът Севдалин Чандъров, който обяви гладна стачка пред сградата на Темида в Кърджали, ден след като разбра решението на Окръжния съд, за което първи 24rodopi.com писа (вижте тук).

Магистратите в града край Арда предоставиха родителските права на 8-годишната му дъщеря Жасмина на майка й-Андрина Веронику. Румънската гражданка живее в град Калараш, а по думите на родопчанина, след развода нито веднъж не е дошла да види детето. „Дори когато спечелих делото в Златоградския районен съд, тя имаше право да посещава Жаси, да я взема за по месец, но нито веднъж не го направи. Единствен път плати и издръжка на детето в размер на 100 лева. През другото време постоянно ме тормозеше за пари, пращаше SMS-и. Детето не я познава. Последния път я видя на дело в Кърджали и веднага се скри зад мен. Когато снощи (на 10 септември бел.ред.) разбрах решението на съда вдигнах кръвно. Откараха ме в Спешна помощ в Неделино, където ми включиха системи. Нищо не казахме на детето, но най-вероятно и то разбра. Ще гладувам два дни пред сградата на съда в Кърджали. В понеделник ще изпратя Жаси на училище, а във вторник отивам в София, където ще протестирам пред Висшия съдебен съвет. Получих уверение от други бащи, които ще дойдат да ме подкрепят. Ще обжалвам пред Върховния касационен съд”, категоричен е Чандъров. В този момент телефонът му звънна, а отсреща беше дъщеря му. „Тати, ядохме с баба месо. Слушам я да знаеш, ти кога се връщаш?”, попита детето разтреперания Севдалин. „Детето се учи отлично. То не знае и дума румънски. Как ще живее там? Разбрахме, че бившата ми жена живее с друг мъж, който има три деца. Според информацията, с която разполагам Андрина чака и друго дете. Всички експертни мнения на социални работници са в моя полза. Дори в съдебната зала можех да докарам един автобус свидетели, за да потвърдят как се грижа за детето. В хода на делото ми казват, че нямало проблем Жаси била малка, можела да се адаптира и да научи румънски!?”, разказа Севдалин.
„Сигурен съм, че магистратите в Кърджали се познават с тези от Смолян. След първоначалните ми протести, те сега ми го връщат като подкрепиха решението на Окръжния съд в Смолян. Исках да изпробвам един от магистратите, който водеше едно от делата в Кърджали. Занесох на родителите на съдията картофи, телешко месо и кисело мляко. Те ги приеха. Исках да видя дали могат да се поддадат на рушвет. Исках просто да има феърплей”, заяви неделинецът.
24rodopi.com

Съдът: Приоритет е възстановяването на връзката между детето и майката!
и още по темата – по-късно тук и в “24х7 Родопи”
hard admin

*

Top