Отнеха дъщерята на „гладуващия” баща

Върховният съд отхвърли жалбата на протестиращия Севдалин Чандъров
 
Окончателно отнеха детето на 41-годишния неделинец Севдалин Чандъров, съобщават колегите от всекидневника „Родопи Смолян”. Върховният касационен съд отхвърли жалбата на родопчанина срещу решението на окръжните магистрати в Смолян относно упражняването на родителските права спрямо малолетната му дъщеря Жасмина. По този начин детето трябва да отиде да живее при майка си, която от години е в Испания.
Припомняме, че Чандъров заплаши, че отново ще започне гладна стачка, за да запази правото си да вижда и да се грижи за 6-годишната си дъщеричка. Както вече 24rodopi.com писа, 41-годишният мъж от Неделино вече е предприемал подобно протестно действие в края на март тази година. Тогава бащата започна гладна стачка пред сградата на Съдебната палата в Смолян срещу решение на магистратите да му бъдат отнети родителските права. Тогава Чандъров издигна протестни плакати, обвинявайки в корупция ръководителите на съда. Той бе категоричен, че ако от гладната стачка няма ефект ще се премести пред президентството в София, като е готов и на крайни мерки –да посегне на живота си.
Сагата на родопчанина започва преди седем години когато сключва брак с румънка, с която заживели в Неделино. Ражда им се дъщеричка –Жасмина. Преди време обаче майката заминава на работа в Испания, където се запознава с румънец и се разделя с родопчанина. Майката предявява и иск за родителски права над детето.
В подкрепа на мъжа в Неделино бе направена и  подписка в общината. Бащата е категоричен, че родителските права трябва да бъдат негови. На първите две инстанции вече са присъдени на майката. Бившата съпруга заявила пред съда, че родопчанинът имал хомосексуални наклонности.
„Бащата е много грижовен. Просто може някои майки да се поучат от него”, споделя д-р Милка Любомирова, личен лекар на Жасмина, в град Неделино. Момиченцето почти не познава майка си, която от години работи в Испания. То дори още не знае, че има вероятност да бъде изпратено при нея.
„За две години Адриана нито веднъж не се обажда, за да попита как е дъщеря ѝ в Неделино”, разказва Севдалин.
На две инстанции българският съд отказа да се вслуша в аргументите на социалните работници и на личния лекар на Жасмина, според които Севдалин е перфектен родител, и отсъждат родителските права на майката.
Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

—————————————————————–
Подарете едно незабравимо изживяване за 29 лв. в хотел Рила, Боровец

hard admin

*

Top