Отново затвориха пътя за Гърция

Над 60 микробуса през час затварят граничния пункт при Златоград, съобщиха инициаторите на протеста.
Действията на местните бизнесмени и предприемачи, както и на превозваческите фирми продължават и днес, като от 9.00 часа са започнали да затварят движението през пункта за един час.
Обсъжда се дори вариант да бъде спряно движението и по време на предстоящите празници – Великден и Гергьовден, за да може да се окаже по-голямо въздействие върху гръцката страна, тъй като през ГКПП-Златоград по време на тези празници минават изключително голям брой туристи към гръцките плажове. Затварянето на граничния пост беше подето най-напред от гръцка страна, заради преминаването на български микробуси с тонаж 2 тона, а всъщност скритият замисъл е, да не се прекарват по-евтините български стоки на гръцките пазари.
Според неофициална информация, двама-трима едри търговци от Северна Гърция, занимаващи се със строителство и фуражи, са в основата на проблема.
Засега златоградските предприемачи, заедно с превозвачите и техни колеги от Кърджали ще изчакат да видят дали ще има развитие по въпроса от гръцка страна.
Протестиращите очакват да се намесят както областният управител на Северна Гърция и дори техният министър-председател, така също и местните жители на Северна Гърция, тъй като те са най-необлагодетелствани от това положение.
hard admin

*

Top