Отровна змия в центъра на Кърджали, убиха я след като пропълзя към играещи деца

Усойница изпълзя в тревните площи между Ученическите общежития и супермаркет „Хаджи Милуш” в центъра на Кърджали в неделния следобед. Деца играели в поддържаната градинка  с люлки и рози, когато едно от тях видяло отровното влечуго и се развикало „Змия, змия”.
Управителят на хранителния магазин се притича на помощ и уби усойницата, която се оказа бременна, разказаха очевидци.
5-ма са ухапани от змии от началото на лятото в региона. Както първи 24rodopi.com писа, последният случай бе с наша тютюнджийка, която бе клъвната от змия на нивата в хасковско село. Тя отказа да остане под наблюдение в болницата, защото трябвало да се грижи за болното си дете.
Интересното е, че досега се смяташе, че усойницата, която е вид отровна змия, може да бъде засечена по високите части на Родопите. Тя има сравнително дебело тяло, като възрастните достигат средна дължина 55 см. Главата е едра и добре изявена, почти плоска и вертикална отстрани, с очертан ръб на муцуната.
Цветът на усойницата варира значително – от много светли екземпляри с малки непълни тъмни гръбни петна до меланистични индивиди, които са изцяло тъмни без видими шарки по гърба. В повечето случаи основният цвят е сив до кафеникаво-сив, с характерни тъмни ромбовидни петна или зигзагообразна ивица по гърба.
hard admin

*

Top