Отстраниха от поста Караиванова! „Дясната ръка” на Беширов подменяла документи, „натискала” служители

Съдът отстрани от длъжност Румяна Караиванова, която първо беше зам.-кмет на Неделино, а на 8 декември беше назначен за секретар на общината от кмета Стоян Беширов. Искането за тази крайна мярка беше на прокурора от Софийска градска прокуратура Лилия Симеонова, съобщават колегите от 24smolian.com и всекидневника „Родопи Смолян”.
В хода на съдебното заседание обвинението посочи, че Караиванова е помагач на обвинения в злоупотреби и ощетяване на общината Беширов. Събрани са достатъчно доказателства, разпитани са 36 свидетели и е иззета  документация, които показват, че обвиняемият Беширов е осъществил престъпния състав с активното съдействие на Караиванова. Според спецпрокурора, близката до Беширов особено активно подпомага извършителя на престъпното деяние, като отстранява всякакви възможни спънки, оказва вербално и психическо въздействие върху служители на общината, разпитани при досъдебното производство, обясни Симеонова и посочи, че Караиванова въздейства върху свидетелите.
Събрани са доказателства за въздействие на вече разпитани свидетели. Прокуратурата поиска да й се даде възможност за събиране на още доказателства, без обвиняемите да пречат на разследването. Прокурор Симеонова представи пред съда писмени мотиви в 11 страници, в които се аргументира защо иска отстраняването от длъжност „секретар” на Караиванова.
Свидетелски показания сочат, че освен оказване на натиск на свидетели, Караиванова  се е опитвала да подменя документи по обществените поръчки.
24rodopi.com
hard admin

*

Top