Отчетът „Развитие на Кърджали” нажежи страстите! ГЕРБ: Промените са на книга, затъваме! Кметът: Градът е отражение на политиката на Борисов

Бившият кмет Расим Муса: Иван Костов беше по-загрижен за Кърджали от Бойко Борисов
 

 Освен чисто административните промени, всичко случило се в Програмата за устойчиво развитие на Кърджали за миналата година е било само на книга. Това обяви общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов след като кметът Хасан Азис направи отчета за изпълнение.

Близо 100 милиона лева ще бъдат инвестирани в общината в следващите 6 години, става ясно от програмата.
„Единственото, с което се е справила добре Общината, е било в частта за продажба и разпореждане на имоти. С продажбата през годините обаче, сега се наложи спешно да се търсят имоти за детска градина във „Възрожденци”.
Туризмът се развива единствено в магазинчето с брошури и сувенири до клуба на БСП.
Отчетен е ремонт на уличната мрежа. Няма да открием топлата вода като кажем, че в града има отчайващи пътни участъци. Цяла България ни се смее за инфраструктурата.
Цели видове спорт изчезнаха заради липса на бази. С много усилия и перипетии успяхме да пуснем открития басейн на „Арпезос”. Ето представих ви истинския отчет. Този на кмета не можем да приемем”, заяви от трибуната Иванов.
„Всяка община в страната е малко или много отражение на общата политика на държавата и отношението на централната власт. Община Кърджали не е получила нито лев при кандидатстването с проекти за пътната инфраструктура. Съгласен съм, че има много неща, които трябва да се направят. Относно туризма, кърджалийци още изпитват горчивината от лъжата за онзи милион за Перперикон, на чийто чек стои подписът на вашия партиен председател”, отговори на свой ред градоначалникът. Той добави, че Общината е продължила да изпълнява успешно своите задължения и през 2012 г., доколкото позволяват местните финанси. „Въпреки трудностите, ние не си позволихме да вдигаме местните данъци и такси, с които да натоварим гражданите и бизнеса. Така, че тази ваша оценка е за самите вас и отразява управлението на вашата партия”, завърши кметът.
„Не знам за кой път се оплаквате от държавата. Припомням ви, че през 2011г. обявихте нулева инвестиционна година, докарахте общината до технически фалит. Към момента задълженията са вероятно 15 млн. лв”, отговори Иванов.
Иван Костов е бил по-загрижен от Бойко Борисов за Кърджали като премиер на България, това пък каза общинският съветник от ДПС и бивш градоначалник на Кърджали Расим Муса. Той разказа как по време на кметуването му тогавашният министър-председател Иван Костов е поискал среща с него за проблемите на града.
“Хасан Азис нямаше щастието да седне с Бойко Борисов и да разговарят за проблемите и бъдещето на Кърджали”, подчерта Муса.
hard admin

*

Top