От водата направиха политика, а не помогнаха на кърджалийци да платят два пъти по-малко за "ползваната кална вода"… Наредбата я има, воля липсва!

Политиците в Кърджали са „средна хубост”, „орта будала”, „златна среда в партиите си”. Доказват го вече 25 години. Особено в ситуации, които са кризисни, и в които умният политик би се напрегнал малко да излезе от рамката „Аз съществувам, защото се крия под абревиатурата на партията си” и да се издейства поне две благи народни определения. Да се издигне в очите на хората, както се казва още.
Проблемът с водата в Кърджали от 23 юли до 23 август беше като подаден „златен пас” за умните „слуги на народа”. Те вкупом се юрнаха да правят политика от мътността на водата. Направиха го първосигнално, за да демонстрират загриженост, но реално проспаха мига за „удар в десятката”. Нямаше я реакцията относно сметките за консумираната вода в този кризисен период. Т. е. вместо да плащат скъпа питейна вода, след като не са я използвали за пиене и готвене, жителите на Кърджали, Момчилград и още 35 населени места са в правото си да платят два пъти по-ниската битова вода.
За това има специална Наредба, която всеки един чиновник в МРРБ може да я цитира, а министърът да приеме, че „Кърджалийската водна криза” напълно отговаря на условията – времетраене на кризата, годност на водата и т. н., за да се прибегне към двойното орязване на сметките. Кърджалийци са ползвали вода не за питейно-битови нужди, а за промишлени – това е истината. Наредбата позволява да бъдат коригирани сметките на кърджалийци и момчилградчани.
Лошото е, нямаше кой да поиска това от старото правителство, все още никой не го е поискал и от служебния кабинет.
Време все още има.
24rodopi.com
hard admin

*

Top