От ДАНС следели Октай и групата му “Мразя Доган”!? Искал е да унизи, а не да убие лидера на ДПС

Октай Енимехмедов е част от движение, което се нарича “Мразя Доган”. Това е група с поддръжници в цялата страна. Те не са много на брой, но активно работят за свалянето на вече бившия лидер на ДПС от партийния му пост. Октай членува в организацията от 3 години, довериха разследващи.

Той не е лидер на движението, но участва активно в развитието му. Хората от групата комуникират предимно в социалната мрежа Туитър. Там са били прихванати и от агенти от ДАНС, които ги следят от известно време, съобщава “Стандарт”. “Октай е изключително умен и съобразителен. Мери всяка своя дума, говори бавно, много ясно, но не казва нищо”, коментираха психолози участвали в разпита му. Те довериха, че Октай е отправил политическа реплика към Доган секунди преди да вдигне пистолета срещу него.

“Целта не е била физическо ликвидиране, а унижение”, коментираха психолози. Повече от 3 часа трима експерти на МВР не са успели да измъкнат никаква допълнителна информация от Октай.

“Завъртя ни на шиш, не го пробихне със стандартните методи”, коментира един от анализаторите. В 18 часа Октай Енимехмедов бе предаден на експертите от Института по криминалистика и криминология на МВР. Там той ще бъде подложен на детектор на лъжата, за да бъде потвърдена поне част от оперативната информация с която разполагат агентите на ДАНС и МВР.

hard admin

*

Top