От екипа на Бареков: Групата на Мегера е свързана с обира на „Уникредит Булбанк“ в Кърджали

Петорката на Славчо Магеров-Мегера е една от групите, към които полицията е насочила вниманието си, като евентуални извършители на въоръжените грабежи напоследък в Кърджали и София. Тази версия пусна сайтът на бившия водещ на Тв7 и настоящ политик Николай Бареков.
Както първи 24rodopi.com писа, „Уникредит Булбанк” бе обрана в утрото на 27 ноември. В клона на кърджалийския булевард „България” влязоха двама въоръжени бандити и си задигнаха 30 000 лева и 1000 евро.
Бандата на Славчо Магеров-Мегера и Валентин Кирилов-Пуйката са сред основните заподозрени на полицията за задигнатите 340 000 лв. от централния офис на куриерската фирма “Спиди”АД от 14 октомври; 30 бона и 1000 евро  от “Уникредит Булбанк” в Кърджали от 27 ноември; и 50 хиляди лв. от аптечни складове “Либра” от 29 ноември. В тази група влизат още Явор Славянов – Циката, Росен Драгомиров – Синбад от Перник и Хубен Митев. Всичките тези петима души, заедно с Венцислав Димитров-Мечан, бяха задържани един по един за обира на банковия трезор в Кърджали на 4 януари т. г.
Ще припомним, че Мечан бе застрелян пред кафенето си в Перник на 19 май.
Всички от бандата на Мегера имат зад гърба си дебели досиета. Синбад има около 26 регистрации, за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство. Пуйката също е с огромно досие за кражби, грабежи, касоразбивачество.
„Ако все още е странно, как след като са задържани за обира на трезора в Кърджали от януари, а са заподозрени за извършените грабежи в Кърджали и столицата напоследък, трябва да е ясно, че  момчетата отдавна не са в ареста, защото са изтекли законовите осем месеца, докато тече разследването да бъдат зад решетките”, твърдят от екипа на Бареков.
Според прокуратурата в Кърджали, там нещата вървят към написване на обвинителен акт. „Така или иначе обаче това не е станало докато момчетата са били с белезници. Почеркът на бандата е сходен при всичките обири, автомати- пистолети, маски, акция за три минути,изучено перфектно мястото за влизане, пътят за бягство, както и наличието на стабилен оборот в обекта”, твърдят от сайта.
„Ако и този път ги хванат, няма да е особена изненада. Особено пък сега, както и по дирите им са момчетата от Специализирания отряд за борба с тероризма(СОБТ).

Проблемът явно обаче остава в ръцете на разследващите и прокуратурата, които по несъмнен начин трябва да докажат и после да защитят пред съда тезата си, че именно тези мъже са обрали на първо време трезора в Кърджали. Оттам следва и същото за останалите грабежи”, коментират от екипа на Бареков.

hard admin

2 Comments

  1. Зизи said:

    Все си мислех, че модата на прякорите вече отминава. Но явно не сме доживели тези времена. Хубаво е, че поне се говори публично за тях, а не да всяват само страх и да се шушука.

  2. Милица said:

    Не стига, че серийно мародерстват, ами хем ги и знаят, хем и пак излизат на свобода! Как става този номер!

*

Top