От Северна България протестират: 8 човека от Кърджали на заплата при Доган, защо?

Расим Муса е назначен за експерт в централата на ДПС

Нови назначения на кърджалийски депесари в партийната централа предизвикаха гнева на областните ръководства от Северна България и наченки на нов конфликт в ДПС между Севера и Юга. Това разкриха за „Родопи voice“ източници от централата.
След 10-дневно забавяне, на 3 октомври бившият кмет на Кърджали Расим Муса бе назначен на работа в централата на ДПС. Той ще бъде един от експертите в екипа на Ахмед Доган.
Организационният секретар на ДПС Мустафа Карадайъ забави с десетина дни назначението. Едва вчера е издадена заповед за назначаване. Заплатата се пази в тайна, но според неофициална информация бившият кмет ще получава 800 лева на месец.
Както вече писахме, Муса беше кандидат за омбудсман на Кърджали, дори се радваше на по-голяма подкрепа от страна на местните лидери на ДПС. Структурата край Арда стигна до баланс: Хакиф Емин ще оставен обществен посредник още 17 месеца, след което постът ще бъде зает от Муса.
„8 са хората от Кърджалийско, които са на „хранилка“ в централата. Разберете, че логично и справедливо е да реагират другите“, посочи източникът.
Преди седмица изявеният активист на ДПС в Делиормана Гюнай Хюсмен – Куби, чествал рожден ден в така нар. „Сарай на Доган“ в столичния квартал „Бояна“. Единственият поканен от Кърджалийско бил депутатът Ремзи Осман. Именно там остро били критикувани домогванията на депесарите от Източните Родопи до парите от партийната субсидия.

hard admin

*

Top