От „секирата“ на Близнашки оцеля само Бисер Николов

Единствен областният управител на Кърджали оцеля от „секирата” на служебния премиер Георги Близнашки. Бисер Николов остава на поста си и ще ползва отпуск по време на предизборната кампания, за разлика от други 5 областни управители, които бяха отстранени от работа днес.
Близнашки поиска всички областни управители, които са кандидат-депутати, да подадат заявления за напускане, а не за отпуск.
Както първи 24rodopi.com писа, Бисер Николов е подал заявление за неплатен отпуск три дни преди ултиматума на служебния премиер.
„Молбата на г-н Николов е била подписана няколко дни преди министър-председателят да призове подчинените си да напуснат, защото демонстрират партийна обвързаност. Парафът е на главния секретар на Министерския съвет”, заявиха пред 24rodopi.com правителствени източници.
Николов не пожела да коментира в детайли, но посочи, че е спазил цялата законна процедура.
Промени в ръководството на седем областни управи направи правителството на днешното си заседание. Като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).
Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Той е бакалавър по бизнес администрация и стопанско управление от Колежа по икономика и администрация в Пловдив, в момента следва публична администрация в Стопанската академия „Д. Ценов”. Управител е на дружество за търговия и услуги.
Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА „Главна инспекция по труда” в града. Магистър е по счетоводство и контрол от СА „Димитър Ценов”.
Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Той е професор в катедра „Национална и регионална сигурност” в НВУ „Васил Левски”. Завършил е ВНВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски”.
Лиляна Хранова – Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция „Земеделие”. Завършила е електронна техника във ВМЕИ – Габрово.
Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел „Контрол на храните” при ОДБХ – Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.
Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Тя е зооинженер от ВИЗВМ – Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Велико Търново.
Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков – старши експерт във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” към НВУ „Васил Левски”. Завършил е ВНВАУ – Шумен.
24rodopi.com
hard admin

*

Top