От фен клуба на „Левски“: Запалянкото на „Искра“ е с най-тежкото наказание в България

Фенът на „Искра” Черноочене е с най-тежкото наказание в България за последната година, съобщиха от фен клуба на „Левски”. Най-често у нас били наказвани буйни представители на агитките на „Левски”, ЦСКА и пловдивския „Ботев”, но санкциите били с по-кратък срок.
Както първи на 8 януари съобщи всекидневникът „24х7 Родопи”, най-големият фен на футболния клуб „Искра”-Черноочене няма право да гледа на живо мачовете на любимия си отбор през цялата 2013-та година.
На М. М. Д. е наложена забрана да стъпва на стадиона в Черноочене, както и на останалите терени в област Кърджали, където „Искра” гостува. Решението е на съда в Кърджали и се отнася за период до 4 януари 2014-та година. Забраната е за спортни мероприятия в цялата страна.
Съдът е признал М. М. Д., с основно образование, женен, безработен, за виновен в това, че на 7 октомври м. г. в Черноочене, по време на футболен мач между ФК „Искра” и ФК „Юнак” от Ардино умишлено извършил непристойна проява. Той отправял ругатни към представители на гостуващия тим, помощник – съдията на мача и делегата на Българския футболен съюз. Нахлул на терена, на който се провеждал футболния мач и заплашил, че ще хвърли камък по помощник-съдията на мача.
На М. М му е наложено налага административно наказание “глоба” в размер на 200 лв., както и принудителна административна мярка „Забрана да посещава спортни мероприятия в страната” за срок от една година. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
„Имам право да гледам мачове по телевизията, но там дават „Манчестър”, „Челси” и другите футболни грандове на Европа. Единственият ми шанс да гледам „Искра” през тази година е, ако отборът направи сензация и стигне поне до четвърфинал за Купата на България”, таи надежда наказаният футболен хулиган.
Решението и неговите данни са предадени на полицейските управления в региона.
hard admin

*

Top