Офертата на годината: Търси се купувач на терен до пазара за 1 200 000 лева!

Терен с площ от около 3 дка ще бъде продаден, за да бъде стабилизирано финансовото състояние на „Пазар на производителите”, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Става дума за паркинга зад офисите на пазара и приходящите терени, които са собственост на Община Кърджали. Преди години имаше идея на това място да има нова автогара.

Очаква се от продажбата в касата на дружеството да постъпят към 1 200 000 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, ръководството на „Пазар на производителите” в Кърджали няма право да продава готови обекти. Особено тези, които са изградени с европейско финансиране, какъвто е случаят с бар „Уфо” и други апетитни обекти . Това ще реши Общинският съвет в Кърджали на заседанието си днес, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. В дневния ред са предвидени дебати и решение по точка 9, която е озаглавена „Актуализация на финансовата оздравителна програма на „Пазар на производителите – Кърджали” ЕАД”.
На два пъти в последните три месеца изпълнителният директор на тържището Рамадан Вели се опита безуспешно да получи разрешение от разпоредителния орган на Кърджали за продажба на „Уфо” и други обекти, на фона на разкритията за корупционни практики в процедурите за продажба.
За да се стабилизира финансовото състояние на дружеството, ръководството ще получи разрешение да продава малки терени с готови проекти за изграждане на търговски постройки. Два търга за павилиони бяха проведени, като цените достигнаха 2 700 лева за кв. метър. Част от тези обекти са в близост до сергиите за плодове и зеленчуци, а другите са разположени върху нерентабилен паркинг.
hard admin

*

Top