Официално: Славея Стоянова иска да е екоинспектор №1

Бившият директор на ОЦК пише концепция как трябва да работи РИОСВ
 
Бившият директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова подаде документи за шефското място в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).
Концепция как трябва да работи екоинспекцията ще бъде представена от Стоянова до 4-ти ноември. Тя и досегашният директор Димитър Цветанов Илиев са допуснати до втория кръг на надпреварата.
Ще припомним, че Стоянова бе посочена за временен шеф на инспекцията в началото на август, когато бяха отстранени всички 28 директори на РИОСВ в страната. След  реакции на граждани и организации, че дългогодишният шеф на най-големия замърсител на въздуха в Кърджали – ОЦК, става екоинспектор №1, последва нова заповед и временно Илиев остана на поста си.
Двамата трябва да представят концепция на тема: „Прилагане на политиката по околна среда на регионално ниво – управление, опазване и контрол”, която трябва да е в обем до 5 машинописни страници.

„Управляващите са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково”, обяви в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали през август. „Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин, освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес”, се казваше още в декларацията на ГЕРБ.

hard admin

*

Top