Още чакаме обещаните милиони за депото

Все още не са отпуснати обещаните пари за депото за отпадъци на Кърджали. „След проведените разговори с екоминистъра Искра Михайлова, ние получихме уверение за отпускане на средства. За първия етап са необходими 30 млн. лв., с които да бъдат закупени и монтирани машини за компостиране на отпадъците. След това ще трябват и още средства за разширяване на площадката”, обяви областният управител Бисер Николов.
Той допълни, че е била отложена визита на строителния министър Десислава Терзиева в Кърджали. Тя е трябвало да се състои в края на март, но ангажименти в Брюксел са попречили на плановете на Терзиева, уточни Николов. По думите му министърът на регионалното развитие е трябвало да се запознае с проектите в региона, както и със започването на втория етап от магистралния водопровод в квартал „Боровец”.
Николов: Да гасим тока на 29-и и подкрепим „Часът на Земята”
Областна администрация ще подкрепи международната инициатива „Часът на Земята”. Тя ще се проведе на 29 март. „Призоваваме кърджалийци да се включат и за времето от 20,30 до 21,30 часа на тази дата да не ползват електрическа енергия, както това ще сторят милиони хора от цял свят, които подкрепят инициативата”, заяви областният управител Бисер Николов.
hard admin

*

Top