„О Хронос”: Пазят в тайна датата за отварянето на граничния пункт Маказа-Нимфея, но скоро през прохода ще се пътува

Точната дата откриването на граничния пункт Маказа – Нимфея  остава в пълна тайна, това пише гръцкият вестник „О Хронос”.

Както първи 24rodopi.com писа, отварянето на прохода се отлага с още една седмица. В момента вървят преговори между транспортните министерства на Гърция и България.

„Репетиция за откриването на пътя Комотини Маказа – Kърджали”, така журналистите в Комотини са определили поставянето в четвъртък следобед на указателни  табели  с  гръцки и латински букви,  както и  инициалите на България  на кръстовища в града. Първите монтирани табели сочат университета в Комотини,  до Александруполис, както и до митницата в Солун.

До късно снощи екипи са работили на кръстовището на изток от Комотини,  както  и на това към магистралата  „Егнатия Одос”. Довършва се и хоризонталната маркировка, Предстои пътят да бъде одобрен за експлоатация от пет експертни комисии. Вчера компанията „Optronics Technologies” е приключила  с комуникационна система на новия участък  от автомагистрала Егнатия към пътя с гръцко-българската граница.

hard admin

*

Top