Пазарът в Кърджали затъва, а директорът взима повече пари от кмета и шефа на сесията! В четвъртък ще бъде направен опит да се продадат части от тържището

Дружеството „Пазар на производителите” продължава да трупа негативи на бюджета на Кърджали, но изпълнителният директор е с месечни доходи по-високи от тези на кмета инж. Хасан Азис и на председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа.
21 месеца изминаха от промените в ръководството на тържището, а новите директори не са изготвили сериозна оздравителна програма. Ползват програмата на бившия директор Веляйтин Вели. Няколко от скандалните конкурси влязоха в съда и дружеството загуби делата. Стопанисващите сергии пък не крият, че често се налага да „дават пари под масата или да пълнят безплатно чантите на служителите със стока”.
„Има месеци, в които със заплатата и бонусите, които си пише, Рамадан Вели си докарва над 2 000 лева. Пазарът продължава да цъка като бомба за кърджалийци. Провеждат се съмнителни търгове, някои от които паднаха в съда (по темата вече 24rodopi.com писа – б. р.). Под навеса на Пазара на производителите се изграждат обекти, в които ще се продават продукти, които не влизат в предназначението на тържището”, разкри служител на „Пазар на производителите”.
Той се обърна към редакцията на 24rodopi.com във връзка с предстояща продажба на части от „Пазар на производителите”, което ако се осъществи, ще заведе дружеството към сигурен фалит.
„Рамадан Вели твърди, че е издействал подкрепа от общински съветници, които да гласуват за разпродажбите. Вели вече е намерил купувач на една от големите постройки, в което се намира бистро „Уфо”. Целият пазар говори за комисионните. Ангажименти са поети и към кюфтеджии, които в момента плащат наеми. Идеята на Вели е да се продадат печеливши обекти, които носят добри приходи на бюджета”, заяви служителят.
Според сценария „Вели”, това трябва да се случи в четвъртък – 27 март, когато по точка 11 от дневния ред на заседанието на Общинския съвет трябва да се гласуват продажбите. Точката е озаглавена „Актуализация на финансовата оздравителна програма на „Пазар на производителите – Кърджали” ЕАД гр.Кърджали”.
Дружеството е 100 процента общинска собственост, а Рамадан Вели е изпълнителен директор от 28 юни 2012 година.
hard admin

*

Top