Паисиевци с карта „100 забележителности в област Кърджали“ и призив: Да бъдем не само туристи, но и изследователи!

Остават броени дни до стогодишния юбилей на СОУ “Отец Паисий”, а ученици и учители трескаво се готвят за големия празник. Още през миналата учебна година започнаха инициативите за честването на годишнината от създаването на първото светско българско училище в град Кърджали. Една от тях е свързана с посещението на 100 исторически и природни забележителности в Източните Родопи.
Експедиционният туристически клуб към училището реализира идеята още през учебната 2012/2013 г. Младите туристи посетиха редица исторически и природни обекти, активно участваха в похода „По стъпките на българската армия” и в традиционния национален туристически събор за ученици.
Тези дни те бяха приятно изненадани от една нова придобивка за училището „Карта на историческите и природни забележителности на област Кърджали”. Авторите – инж. Стела Тодорова и Емил Делчев дариха първия брой на СОУ”Отец Паисий”.
Тази ценна карта представя сто исторически и природни забележителности в област Кърджали.
„Част от обектите са популярни и маркирани на терен, а другите са само отразени на картата. Това е голяма провокация за нашия клуб – да отидем и сами да ги открием. Да бъдем не само туристи, но и изследователи! Туристическият клуб на СОУ”Отец Паисий” издига патриотичната инициатива и призовава младите хора от всички кърджалийски училища да я подкрепят и опознаят историческото минало на родния край и красотите на Източните Родопи”, се казва в обръщение на туристическия клуб.

hard admin

*

Top