Пак пуснаха "новината": Ремзи Осман напуска ДПС със скандал, става водач на листата на Касим Дал в Кърджали

Депутатът от ДПС Ремзи Осман напуска партията със скандал. Народният представител, който е в парламента вече 23-та година, ще се присъедини към партията на отцепниците Касим Дал и Корман Исмаилов „Свобода и достойнство”, тръбят в Интернет журналисти, свързани с Дал.
Както първи 24rodopi писа, Осман и Корман Исмаилов бяха единствените депутати, които настояваха ръководството на ДПС да не изключва Касим Дал от партията. Чернооченският депутат остана в ДПС, но се очаква неговото преминаване в лагера на Дал да стане след обявяването на новите членове на Централното оперативно бюро (ЦОБ). Той е един от членовете на ЦОБ, но почти сигурно е, че ще отпадне при нареждането на списъка от новия лидер Лютви Местан. Възможно е Местан да предложи на Осман нов мандат в ЦОБ, за да спре трансфера и да даде знак на Дал, че партията ще се съхрани, довериха за 24rodopi депутати от ДПС.
Осман обаче е решил да си тръгне с шумен скандал, като направи опит да разцепи партията и да привлече няколко общински председатели към формацията на Дал и Исмаилов, пишат столични медии. В замяна двамата му гарантирали първо място в листата им за парламентарните избори в Кърджали (и евентуално Хасково).
За първото заседание на Централния съвет на партията след инфарктната Осма национална конференция, Ремзи Осман е подготвил реч, в която пряко ще атакува почетния председател Ахмед Доган и наследника му Лютви Местан. В речта си пред партийния форум на 8 февруари, той ще нападне Доган, като го обяви за основния виновник за днешното състояние на партията, политическата й изолация и намаляващата й тежест в политическия живот на страната. Депутатът щял да припомни и агентурното на ДПС – шефа, което стана обществено достояние след разсекретяване на документите от Комисията по досиетата.
Осман планирал атака и срещу новия председател на партията Лютви Местан, който също бе обявен за сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима „Павел”.
От години Ремзи Осман е в обтегнати отношения с Местан, които прерастват в неприкрита омраза, след като Ахмед Доган го посочи за свой наследник.

Осман искал си тръгне от ДПС на конференцията на 19 февруари в зала 3 на НДК. Нападението на Октай Енимехмедов над Ахмед Доган и последвалият хаос осуетили намеренията му. Той преценил, че покрай атентата и последвалия побой на нападателя от партийните делегати, медиите нямало да му обърнат никакво внимание. Уговорката му с Касим Дал и Корман Исмаилов била създаването на публичен скандал, който да доведе до политическа дискусия в парламента и партийните структури в страната. Ремзи Осман сам се определя като един от основателите на ДПС и е депутат без прекъсване от 1990 г. до момента. Замисълът на кукловодите му бил да се втълпи на електората, че истинските депесари си тръгват от движението в знак на несъгласие с ръководството й, както и че партията, която вече ще защитава интересите им е „Свобода и достойнство”. Нервността Дал и Исмаилов се усилвала от факта, че според всички социологически проучвания, партия „Свобода и достойнство” няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент.

hard admin

*

Top