Паника в „Теклас“: Над 600 сме болни! От Черноморието ли дойде вирусът или от заразено месо?

„Не десетки работници, а всички вече сме заразени. С повръщане и разстройство сме, но само десетки минаха през болницата. „Инфекциозното” пращи по шевовете. Във фабриката дадоха лекарства на всички”, поясниха работници на „Теклас България” след публикацията на 24rodopi.com „Вирус в „Теклас”, десетки са болни”.
Все още не е ясен източника на заразата. Коментира се, че тя е докарана от кърджалийци, които са почивали на родното Черноморие, част от които дори са прекъснали ваканцията си заради стомашно-чревни инфекции. Други твърдят, че вирусът идва от водата на Кърджали, която беше негодна за пиете в продължение на 30 дни.
„В „Теклас” цари паника, че заразата е причинена от консумация на месо от овце, които били болни от „син език”, поясниха още работниците.
Медици поясниха пред 24rodopi.com, че заболяването „син език” няма отношение към човешкото здраве, консумацията на заразено месо не крие рискове. Паниката е излишна, вероятно заразата идва от Черноморието, смятат лекарите.
„Ситуацията е тревожна от петък асам. Много са в болница, но повечето колеги идват на смяна болни. Носят си лекарствата”, поясниха работници.
Над 1 000 души са ангажирани в производството на резервни каучукови и пластмасови части за автомобилната промишленост. Според работещите, общо около 600 човека са засегнати от вируса.
24rodopi.com
hard admin

*

Top