Паника и в ръководството на „Теклас“: Всичките 1 080 работници са на работа! Работниците: Още сме болни, на работа сме с лекарства

„Всички 1080 работници са на работа. В момента нямаме нито един болен, може да проверите. Ако имаше подобни проблеми досега здравните инспектори щяха да затворят цеховете”, това коментира пред медиите пълномощникът на изпълнителния директор на холдинг „Теклас –България” Георги Георгиев. Изявлението на кърджалийския адвокат е по повод публикация на 24rodopi.com, която се появи и във водещите национални медии, че в предприятието за каучукови изделия има десетки работници със симптоми на повръщане и болки в стомаха.  Георгиев покани представители на медиите да проверят и разговарят с работниците и служителите.
Както вече 24rodopi.com писа, след отстраняването на директора Метин Дениз след като робот уби работник, силният човек във фабриката е адвокат Георги Георгиев.
„Не е вярно, че е нямало болни. Беше страшно в петък, когато беше пикът. Днес все още има болни хора. На смяна бяхме, но на лекарства. Имаме близки и в болницата”, се казва във аудио и видео запис на работници пред 24rodopi.com
„В момента в отделението няма нито един постъпил работник  от фирма „Теклас”Кърджали. При нас има доста пациенти, но от други   вирусни инфекции”, посочва д-р Магдалена Маринова, шеф на Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, в изпратената до медиите информация.
„В МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски и днес има работници на „Теклас”, преди малко бяхме на свиждане”, категорични са работниците.
Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светлана  Николова обясни, че досега при тях не е постъпвал официален сигнал от ръководството на фирмата за масови здравни проблеми с работещите и стомашно-чревни инфекции.
Пожелали анонимност служители на РЗИ обаче заявиха, че “от петък насам в “Теклас” има притеснителен брой заболели”.
В публикуваните информации се съобщава, че все още не е ясен източникът на заразата, се казва в съобщението на „Теклас”. Една от версиите е, че е докарана от кърджалийци, които са почивали на Черно море. Според други вирусът може да идва от водата на Кърджали, която беше негодна за пиете в продължение на 30 дни.
 “Водоподаването във фирма „Теклас” е от яз. Боровица, откъдето се водоснабдяват Кърджали, Момчилград и близо 35 от околните села. След двукратни последователни изследвания, извършени от РЗИ – Кърджали,  химичните и микробиологични показатели на водата, предназначена за питейно – битови цели, съответстват на изискванията на Наредба № 9 и от 25 август водата вече е годна за пиене и готвене. А дали предприятието ползва вода и от друг водоизточник, с такава информация Водното дружество не разполага”, заяви инж. Кера Василева, управител на „ВиК” АД Кърджали.    
24rodopi.com
hard admin

*

Top